9/30/2012
Τίγρεις, παγώνια και άλλα ζώα
Καλοκαιριάσε, η θερμοκρασία ανεβαίνει, το αίμα μέσα μας παίρνει φωτιά, η περίοδος του ανελέητου κυνηγιού αρχίζει και τα κρούσματα στις Facebook φωτογραφίες στα προφίλ μας αυξάνονται. Τις γυναίκες τις αντικαθιστούν έξαλλα αιλουροειδή που ποζάρουν με μικροσκοπικά μαγίο στην παραλία, αλειμμένα με λάδι, λεμόνι και ότι άλλο υλικό σαλάτας θες, με πόζες "σέξυ και απ'όλα, είμαι έτοιμη για όλα". Είναι παθιασμένες, άγριες ερωτεύσιμες γατούλες. Τα Facebook προφίλ των αντρών κυριεύονται από παγώνια που φουσκώνουν και ανοίγουν τα φτερά, ρουφάνε τα παχάκια, κρεμάνε πάνω τους χαϊμαλιά, ενώ το αέρινο μαλλί και το βλέμμα ατενίζουν το πέλαγος. "Ώ Facebook, τρέλανέ μας στην κόλαση!"
Η καλημέρα δε θα σε πάει μακριά
Έχετε μπει στο Twitter; Έχετε μπει πρωί στο Twitter; Έχετε μπει πρωί στο Twitter και ακολουθείτε την ελληνική κοινότητα; Ε, αυτό που θα σας πω, σίγουρα το ΄χετε δει με τα μάτια σας: την καλημέρα ανάμεσα σε ψηφιακά γειτονάκια, που στην πιο αγαπησιάρικη εκδοχή της μεταφράζεται στον τρόπο που οι κοινότητες χρησιμοποιούν το τουίτα.
Διαβολεμένο Σύμπτωμα Facebook
Παρατήρησα πως ένα διαβολεμένο σύμπτωμα -που εξηγώ πιο κάτω- εκτός από ενοχλητικό έχει επηρεάσει την παραγωγικότητά μου. Και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μάλλον/μπορεί να επηρεάσε και τη δική σου. Το Away.gr αποφάσισε στο νέο του Challenge να ξανα-ανακατέψει την τράπουλα και να δώσει με έξυπνα-παμπόνηρα posts λύσεις, ώστε να ξαναβρεις την νιότη αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας.
Το μικρό χωριό σου στο Facebook
"Μην την βλέπεις έτσι αυτήν, γεροντοκόρη είναι, έχει ένα παιδί εξώγαμο, δε μάθαμε μέχρι τώρα ποιος είναι ο πατέρας, και τις νύχτες βγαίνει μέχρι αργά. Ένας θεός ξέρει τι όργια κάνει. Πώς να στεριώσει έτσι σπίτι; Στην εκκλησία δεν έρχεται ποτέ, μάλλον κάτι τρέχει με τον παπά. Και δεν τα λέω εγώ αυτά, όοοχι-όοοχι, εμένα δε μου πέφτει λόγος, οι κακές οι γλώσσες τα λένε παιδί μου!" αυτά τα λόγια -ή παρόμοια με αυτά- λίγο πολύ σίγουρα τα έχετε πει ή τα έχετε σκεφτεί (εκτός αν είστε και σεις αθώα, παρθένα, αγνά παιδιά του "Θεού"). Η κουτσομπόλα του χωριού δεν βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν πια, αλλά στο timeline σου, στο μικρό χωριό που μόνος/η δημιουργείς συνειδητά στο Facebook. Και όχι, δεν είσαι καθόλου αθώος.
Η δημοφιλής ζωή των παιδιών από 0 χρονών στο Facebook
Τις προάλλες έκανα μια βόλτα στη γειτονιά μου. Πήγα μέχρι το παλιό μου σχολείο, πέρασα από μια γιαγία που χαιρετάω χρόνια, χωρίς να ξέρω το όνομά της, και μετά από το πάρκο, όπου πολλά μικρά παιδιά έπαιζαν ανέμελα και ούρλιαζαν από χαρά σα δαιμονισμένα ενώ οι γονείς τους μαζεμένοι σε ένα-δύο παγκάκια τα πρόσεχαν κουτσομπολεύοντας διάφορα. Αμέσως σκέφτηκα δύο πράγματα: α) ευτυχώς υπάρχουν παιδιά που πραγματικά παίζουν β) θα κάνω ένα πείραμα facebook-ικό και αν φάω μπουκέτο, το 'φαγα.
Οι εγκληματίες του νεκρού viral
Μια μέρα σχεδόν καλοκαιρινή ενώ σαχλαμάριζα στο facebook, είδα ένα ύποπτο μήνυμα από γνωστό μου που σπάνια μιλούσαμε. "Λυδία τι κάνεις; κάνε like στο page τάδε και share, θέλουμε να γίνει viral". Τo page αφορούσε μόνο τους fan της Χ ταλεντάρας στο τραγούδι. Βοήθησα με βαριά καρδιά, αλλά το (και καλά) viral βρέθηκε νεκρό στο επόμενο wall. Εκνευρίστικα με το ψεύτικο "Λυδία, τι κάνεις", οι δημιουργοί ζητάνε τα ρέστα και ο δολοφόνος καταζητείται. Αν βρίσω στο post που ακολουθεί παρακαλώ μη φωνάξετε το ΕΣSM - Εθνικό Συμβούλιο Social Media - να με μαζέψει, τα αγόρια στο away δε φταίνε σε τίποτα.
Ψεύτικα account, ψεύτικες ζωές
Τα καρναβάλια ήμουν ντυμένη νεκρή νύφη, με μακιγιάζ που χρειαζόταν προετοιμασία 3 ώρες και μια φούστα που αν ήταν άσπρη θα την πουλούσα για νυφικό. Κανείς δεν καταλάβαινε ποια ήμουν, ούτε οι φίλοι. Εκείνη την εβδομάδα είχα περισσότερες κατακτήσεις από όσες έχω συνήθως. Μου την έπεσαν λαγοί, νοσοκόμες, αρκουδάκια, μποξέρ, ινδιάνοι μέχρι και ο Spiderman! Όταν κρυβόμαστε πίσω από μια μάσκα νιώθουμε ελεύθεροι, έτσι γίνεται και στα social media.
Βγες από την comfort zone σου
Παραδέχομαι πως μου αρέσει κάποιες φορές να κλείνω αυτιά και μάτια, να μειώνω την ένταση των αισθήσεων μου και να ζω με όσα έχω και όσα γίνονται γύρω μου, ασφαλισμένη, ήρεμη, ήσυχη, χωρίς έγνοιες. Βολεμένη κότα στα ζεστά μου, να κλοσσάω αυγά. Τις περισσότερες φορές αυτή η κατάσταση διαρκεί ελάχιστα, υπάρχουν κάποιες που παρασύρομαι και μετά το μετανιώνω. Στο τρίτο Away Challenge, επιχειρούμε να βρούμε το πότε, το γιατί και το πως θα βγείτε από το comfort zone σας, αυτή τη γυάλα που κολυμπάτε/κολυμπάμε μέσα σαν χρυσόψαρα.
Έτσι, γινόμαστε τέρατα.
Πέφτουν στα μάτια μου κείμενα, infographics, στοιχεία, έρευνες και δεδομένα ενώ παράλληλα ακούνε τα αυτιά μου διάφορες απόψεις για την χρήση των social media σε διαφορετικές ηλικίες. Μας κάνουν επικίνδυνους, ευέλικτους ή super ήρωες; τρελαινόμαστε ή ξέρουμε τι γίνεται ανά πάσα στιγή; χαζεύουμε ή λύνουμε προβλήματα; έχουμε ελλειματική προσοχή ή αποκτάμε άποψη για τα πάντα; αυξάνουμε τις multitasking χρήσεις μας ως άνθρωποι ή μεγαλώνουν τα μάτια μας, βγάζουμε καπνούς, αλλάζουμε χρώμα και τρώμε ανθρώπους; Τα πράγματα είναι απλά και είμαστε ικανοί να συμφωνήσουμε (θέλω να πιστεύω).
Πέντε μαθήματα PR απ’τον Χριστό.
Η ιστορία του Χριστού, διατηρείται, διδάσκεται και λίγο-πολύ είναι γνωστή σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Αν πιστεύεις ή όχι δεν έχει σημασία γιατί αυτό το post δεν ούτε θρησκευτικό, ούτε προσπαθεί να χλευάσει και να χαλάσει τις ισορροπίες των πιστών. Η περίπτωση "Χριστός" μπορεί να μας διδάξει πράγματα από τον κλάδο των δημοσίων σχέσεων.
Το Facebook λέει πως έχεις γενέθλια. Να κάνω την πάπια;
Αν έχεις γενέθλια και περισσότερους από 100 φίλους στο Facebook, υπολόγισε πως θα παρεις ευχές με το κιλό. Είναι φίλοι, απλοί γνωστοί ή άγνωστοι; Κάνουν ιδιαίτερη τη μέρα των γενεθλίων σου ή είναι όλα μηχανικά; Να απαντήσεις στις ευχές ή "να τους γράψεις"; Πώς να απαντήσεις, αν απαντήσεις; Η αλήθεια είναι πως απειροελάχιστοι σε θυμήθηκαν, οι υπόλοιποι εύχονται εξαιτίας του facebook birthday reminder. Χρειάζεται να λυπάσαι για αυτό ή όλα καλά;
Γιατί μεγαλώσαμε με παραμύθια
Φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι με ρωτάνε τελευταία τι θα γράψω. Σκέφτομαι μερικά δευτερόλεπτα και παγώνω γιατί εκτός από το ότι δεν γράφω γιατί τρέχω -μεταφορικά και κυριολεκτικά αυτό-, όταν βρεθώ μπροστά στον υπολογιστή -και θέλω να γράψω- τα δάχτυλά μου δε σέρνονται στα πλήκτρα, κουμπιά ή ότι άλλο θες πες το. Νιώθω παράλυτη, έχω βαρεθεί τις αναπαραγωγές περιεχομένου και το πιο βασικό είναι πως μου λείπουν οι ιστορίες. Ιστορίες σαν αυτές των παραμυθιών που όλοι μεγαλώσαμε, αυτές που πια έχουν μεταμορφωθεί σε animations.
Μου λείπεις - τρεις τελείες - φατσούλα
Οι φατσούλες είναι ένας άτυπος κανόνας στα social media. Πολύ συχνά ή συνεχόμενα, αραιά και που ή σπάνια, όλοι βάζουμε τα γνωστά σύμβολα ( :(,:), :/) στις συζητήσεις μας. Γράφουμε ένα μήνυμα, ρίχνουμε tweets, comments και status και μέσα σ' αυτά υπάρχουν σκόρπια σύμβολα που σημαδεύουν το κείμενο, τονίζουν τις λέξεις, τα συναισθήματα, το νόημα, τη διάθεση και την πρόθεσή μας. Γιατί αυτή την φατσούλα και όχι την άλλη; Πότε μια και πότε καμία;
Άσε το mobile και κατάπινε.
Αν κρίνω από μένα, από φίλους, από συναδέλφους και στατιστικά στοιχεία που πέφτουν κατά καιρούς στο μάτι μου είμαστε τις περισσότερες ώρες της ώρας online. Online στη τουαλέτα, στα ψώνια, στο club, στο σεξ, στον ύπνο. Δεν είμαι κατά, αντίθετα είμαι υπέρ της mobile περσόνας που οι περισσότεροι έχουμε καταφέρει να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας. Για 20' - 30' όμως σε παρακαλώ, "άφησε το mobile και κατάπινε!".
Τα εργαλεία του φλερτ στα social media
Δυστυχώς ή ευτυχώς από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου. Επειδή πια δεν έχω αρκετό χρόνο να παρατηρώ τις συμπεριφορές των ανθρώπων live, το κάνω online και έχει την ίδια επιτυχία. Παρατηρώ, μιλάω, ακούω και σχολιάζω με φίλους και φίλες για flirt που τους έχει τύχει ή έχουν κάνει, και γελάω γιατί όλα μου ακούγονται οικεία. Αυτά είναι τα εργαλεία του flirt στα social media...!
Να γιατί το foursquare είναι μοναδικό
Θα μπω κατευθείαν στο θέμα: τα social media είναι αμέτρητα, σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή, ξεφυτρώνουν απ'το πουθενά! Κάποια είναι αγαπητά από το κοινό, άλλα είναι υποσχόμενα, γνωστά ή άγνωστα, κάποια είναι αδιάφορα, μερικά πετυχημένα. Το foursquare είναι η μίξη των πιο πάνω και γι'αυτό είναι ξεχωριστό.
Δοκίμασε να κάνεις κάτι που σου φαίνεται περίεργο
Το away αποφάσισε στο τρίτο challenge του να σας βγάλει από το comfort zone σας, με μια σειρά από πρωτότυπες προτάσεις. Δυστυχώς σε αυτό το κείμενο οι προτάσεις, μας τελείωσαν. Σε αυτό το post προτείνω να κάνουμε κάτι που σας τρομάζει, κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Πες μου το FB Relationship status σου, να σου πω ποιός είσαι
Μόλις ένας φίλος αλλάξει την κατάσταση της σχέσης του στο facebook, τρία είναι τα επόμενα συμπτώματα. Πρώτα πλακώνουν τα σχόλια "γατί; πώς; τί; κουράγιο", στη συνέχεια ανεβαίνουν post γεμάτα νόημα και τέλος η κατάσταση "relationship status" ξανα-ανανεώνεται. Βαρεθήκαμε, δεν μας νοιάζει, είναι spam, πώς αλλιώς να το πώ; Στο post που ακολουθεί μιλάμε για τον έρωτα στα χρόνια του facebook.
Πως να κάνεις αξέχαστες τις διακοπές σου
Ξέρω πως είναι να ξυπνάς το πρωί, να φτιάχνεις παγωμένο καφέ, το αεράκι (από το air-condition έστω) να σου ξυπνά το δέρμα, να έχεις σημάδια από το μαγίο, να φοράς κάτι ελαφρύ και να φεύγεις από το σπίτι γεμάτος/η όρεξη για να καταλήξεις στο γραφείο, για δουλειά, μέχρι αργά το βράδυ επειδή είναι Δευτέρα και όχι πια Κυριακή. Ξέρω πως είναι να λαχταράς, να ανυπομονείς και να ψιλοτρελένεσαι για τις διακοπές σου. Στο 4ο Challenge του Away.gr αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με μια λέξη ιερή, τις διακοπές. Και, δεν πιστεύω κάποιος να γέλασε με το "ιερή".
Τι να μην μοιράζεσαι online στις διακοπές
Είσαι για διακοπές, το Facebook προφίλ σου έχει μεταμορφωθεί σε beach bar club και οι φωτογραφίες με τα τραγούδια ανεβαίνουν η μια πίσω απ' την άλλη. "Ωραία, πολύ ωραία!". Οι συνεργάτες σου ξέρουν πως μέσα απ΄το συνολάκι στο γραφείο είσαι γεμάτη/ος tattoo, πίνεις σαν να μην υπάρχει αύριο, φιλιέσαι με γομάρια και γκόμενες, χορεύεις έξαλλα πάνω στα bar και κοιμάσαι στα πεζοδρόμια. Στο 4ο Challenge του Away.gr τα κείμενα ασχολούνται με τις διακοπές. Ο δικός μου άθλος είναι να σας συμβουλέψω τι να μην μοιράζεστε online από τις διακοπές σας. Ελπίζω να μην πληγωθείτε... πολύ!
Το striptease δεν θα πεθάνει ποτέ!
Το νερό Contrex βγήκε κυριολεκτικά από τα ρούχα του, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 3D Light Projection. Η εταιρία για την προβολή του νερού, το οποίο έχει ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τις βιταμίνες, τοποθέτησε ποδήλατα γυμναστηρίου μπροστά από ένα κτήριο, ώστε να κινεί την περιέργεια των περαστικών και αυτοί με την σειρά τους, να τα χρησιμοποιούν. Όταν κάποιος ανέβαινε στο ποδήλατο και άρχιζε να ποδηλατεί, τότε ξεκινούσε να ακούγεται μουσική και, παράλληλα, φωτεινές λωρίδες έφευγαν από το ποδήλατο και κατευθύνονταν προς το κτήριο. Οι φωτεινές λωρίδες από όλα τα ποδήλατα σχημάτιζαν ένα sexy stripper και η ένταση της μουσικής εκτοξευόταν στα ύψη. Το striptease δεν θα πεθάνει ποτέ!
Τέχνη, augmented reality και.. μπύρες!
Η μπύρα Beck’s προσδιορίζει τον εαυτό της σαν προστάτης της τέχνης. Με αυτή την λογική και για να αναδίξει την σχέση της με την τέχνη, έχει ξεκινήσει την εκστρατεία Green Box Project. Συνεργάστηκε με σχεδιαστές, μουσικούς, ζωγράφους, ανεξάρτητους δημιουργιούς και έφερε τα πάνω κάτω στον καλλιτεχνικό κόσμο.
Τα έργα που δημιούργησαν οι οπαδοί της τέχνης, δεν παρουσιάστηκαν σε μια κλασσική γκαλερί, αντ’ αυτού, η Beck’s επένδυσε και έφτιαξε εφαρμογή με την τεχνολογία augmented reality ενώ παράλληλα τοθέτησε τριάντα τεράστια πράσινα κουτιά σε μέρη ανά τον κόσμο όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μιλάνο.
Η πιο σοκαριστική καμπάνια των τελευταίων ετών
Η εταιρία Dermablend σε συνεργασία της με τον Rico Genest έφτιαξε ένα καταπληκτικό video για το νέο της προιόν Dermablend Pro. Το αποτέλεσμα ονομάστηκε “Go Beyond the Cover” που ανέβηκε και έτρεξε στο Youtube ή θα το βρείτε μεγαλοφυΐες, ή θα το βρείτε σοκαριστικό.
Πώς παντρεύονται το έντυπο με την διαφήμιση και τα νέα μέσα;
Οι δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα στο Βέλγιο, έτρεξαν μια διαφήμιση με στόχο την κατανόηση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στις χώρες όπου η ελευθερία του τύπου είναι καταπιεσμένη.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση στις καταχωρήσεις αυτές, είναι η σύνδεση και η εξέλιξη του παραδοσιακού εντύπου με τον ψηφιακό κόσμο.
Η σύνδεση επιτυχάνεται με ένα απλό τρόπο, QR Codes.
Projection σε 4 διαστάσεις (!) για το νερό.
Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Anglian Water, δημιούργησε καμπάνια ευαισθητοποίησης για το νερό. Στόχος της εκστρατείας είναι να αντιμετωπίσουμε το νερό με περισσότερη σοβαρότητα και να εντάξουμε την εξοικονόμηση και προστασία του στις καθημερινές μας συνήθειες.
Η εταιρία βάφτισε την καμπάνια "Love Every Drop" και σε συνεργασία με την Drive δημιούργησαν ένα καταπληκτικό 4D projection-mapping show για το κοινό. Η προβολή έγινε στην πλατεία του καθεδρικού ναού στο κέντρο της πόλης Peterborough της Ανατολικής Αγγλίας και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα ακολουθεί στο video.
Η παλέτα των social media
Στον διαδικτυακό κόσμο και πολύ περισσότερο στις αίθουσες των εταιριών, γίνεται καθημερινά λόγος για την ιδανική χρήση των social media. Οι λέξεις που έχουν τις πιο πολλές αναφορές είναι το πλαίσιο, το περιεχόμενο, η στρατηγική που θα ακολουθήσουν, τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν και πώς θα χρησιμοποιηθούν, το κοινό, οι πωλήσεις αν υπάρξουν, πώς θα μετρηθούν τα αποτελέσματα, πώς θα αντιμετωπιστούν οι εν δυνάμει κρίσεις κ.τ.λ.
5 τρόποι για καλύτερη διαχείριση του online χρόνου σου
Συμβαίνει πολλές φορές, για την ακρίβεια συμβαίνει κάθε μέρα. Κακή διαχείριση χρόνου στο Internet. Κείμενα που δεν διαβάστηκαν ποτέ ολόκληρα, rss feeds που δεν εξαντλούνται, tweets που χάνονται, posts που πέρασαν απαρατήρητα, ανανέωση φωτογραφιών σε albums που δεν μας έγιναν αντιληπτές, status που δεν κάναμε like γιατί εξαφανίστηκε στο timeline μας κ.ο.κ.
Επομένως, ακολουθούν κάποιες μικρές λύσεις για τα παραπάνω θέματα:
Water Projection σε ρυθμούς hip hop!
Με έναν ιδιαίτερο τρόπο έγινε το λανσάρισμα του νέου παπουτσιού του Anthony Carmelo, Jordan Melo M8, στην Αμερική. Οι διοργανωτές κάλεσαν το κοινό σε ανοικτό event πάνω σε αποβάθρα με hip hop μουσική, celebrities και πολλά φώτα. Ξαφνικά τα βλέμματα του κοινού αποσπώνται από ένα ελικόπτερο, το οποίο δίνει σήμα στον deejay να ανεβάσει την ένταση της μουσικής και το water projection, ώστε να αρχίσει η παράσταση.
Εδώ φτιάχνουμε το Social Portrait σου
Το κοινωνικό δίκτυο με όνομα Bell που δραστηριοποιείται στον Καναδά, φτιάχνει το πορτραίτο σου με τα δικά σου, μοναδικά χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιεί τα προσωπικά σου στοιχεία από το Facebook και το Twitter, όπως mentions, tweets, status, comments και τα διαμορφώνει σε μια φωτογραφία της επιλογής σου. Ουσιαστικά δημιουργεί το κοινωνικό σου πορτραίτο!
Έχεις Siri; Έχεις μπύρα.
To Siri είναι η νέα εφαρμογή που έχει κλέψει την παράσταση στο νέο iPhone 4S. Η εφαρμογή αναγνωρίζει την φυσική φωνή και είναι έτοιμη να απαντήσει σε οτιδήποτε ρωτήσεις. Μπορεί να σου απαντήσει σε ερωτήσεις όπως πώς γίνονται τα παιδιά, τι υλικά περιέχει ένα mojito cocktail, ποια είναι η Lady Gaga ή τι καιρό θα έχει την επόμενη μέρα η χώρα που μένεις.
Μου είναι όλα IT.
Η εταιρία appMobi που ασχολείται με εφαρμογές τηλεφώνων, δημιούργησε τον MobiUs. Ένα πλοηγό βασισμένο σε HTML5 που θα προσφέρει επιπλέον δυνατότητες από αυτές που συναντάμε συνήθως στις διάφορες εφαρμογές. Ουσιαστικά ο MobiUs πέρα από αυτόνομος browser λειτουργεί σαν επέκταση άλλων πλοηγών, επιτρέπει την χρήση της camera κατά την χρήση του, αντιλαμβάνεται και σαρώνει τα QR Codes και τα Barcodes, υποστηρίζει το Augmented Reality, το κλείδωμα της περιστροφής της οθόνης του κινητού κ.ά.
Τόσο Brilliant που θα το ζηλέψεις!
Μια εικονική 3D πραγματικότητα πλημμυρισμένη με εικόνες από όλο τον κόσμο πρόσφερε στο κοινό το National Geographic. Δεινόσαυροι, παγετώνες, βροχές, αστραπές που τρυπούν πατώματα, δελφίνια να κάνουν βουτιές, τίγρεις και λιοντάρια βρέθηκαν ψηφιακά και αλληλεπίδρασαν με το κοινό χάρη στην χρήση του Augmented Reality. Είναι τόσο αληθινό και τόσο ζωντανό που μόλις το δει κανείς, σίγουρα θα το ζηλέψει. Εγώ προσωπικά ξετρελάθηκα!
Κόλλησες; Υπάρχει ένα app για αυτό
Όλα τα μυαλά κολλάνε. Ακόμα και αυτά των πιο δημιουργικών και εφευρετικών ανθρώπων! Ο Keith Yamashita έπειτα από 18 χρόνια πείρας ανάμεσα σε μεγάλα brands και ιδρυτής της SYPartners, βρήκε την λύση σε μια εφαρμογή. Την παρουσίασε στο συνέδριο SF 2011 και την ονόμασε, όπως ήταν επόμενο, Unstuck!
BEWARE: Ένας interactive καθρέφτης αποκαλύπτει ποιος είσαι
Η δημιουργία των James Alliban και Keiichi Matsuda ίσως σε τρομάξει, ίσως σε εμπνεύσει, ίσως σε γοητεύσει, ίσως σε αφήσει με το στόμα ανοικτό. Cell, όπως τον ονόμασαν, είναι ο πρώτος interactive καθρέφτης που αντανακλά τα δεδομένα σου, την προσωπικότητα και κατ’ επέκταση, την ταυτότητά σου.
Be the Artist σε ένα interactive καμβά!
Ένα τεράστιο ψηφιακό καμβά έφτιαξε η ScotiaBank για να προσφέρει στο κοινό μια διαδραστική εμπειρία. Το θέμα ήταν η τέχνη, ο καμβάς interactive, η συμμετοχή τεράστια. Το κοινό με την χρήση smartphone ή tablet, χωρίς κάποιο application, μπορούσε να σχεδιάσει την δικιά του εκδοχή τέχνης βασισμένη σε κάποια πρότυπα. Οι χρήστες διάλεγαν πρότυπα που σχεδίασαν εννέα καταξιωμένοι καλλιτέχνες και έπειτα, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους, ζωγράφιζαν στην οθόνη του smartphone ή tablet εικονικά και η δημιουργία τους εμφανιζόταν αυτόματα στον καμβά μαζί με έργα άλλων χρηστών. Η τέχνη όλα τα μπορεί! Όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί, το κοινό δεν είναι παθητικό γιατί συμμετέχει, διασκεδάζει, φωτογραφίζει, παρακολουθεί το θέαμα.
Ένας χάρτης μόνο γλώσσες
H Google έδωσε το ελεύθερο στον Eric Fisher να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα του Google Chrome Translator για να δημιουργήσει οπτικά γραφήματα ανάλογα με την χρήση του browser. Ο Eric με την σειρά του, συνδύασε όλα τα δεδομένα, σύγκρινε στοιχεία και έφτιαξε παγκόσμιους και πανέμορφους γλωσσικούς χάρτες.
Stop! Πρέπει να δεις αυτό.
Τα όμορφα πράγματα είναι εύκολο να τα βρεις. Με ένα διάλειμμα και ένα απλό search στο Google μπορείς να ανακαλύψεις απίθανα πράγματα, όπως καλλιτέχνες που ίσως δεν γνώριζες. Λιτά site προσφέρουν happy hour μέσα στην μέρα όλων και είναι βέβαιο πως με μια επίσκεψη θα σας κάνουν να χαμογελάσετε και να αφεθείτε για λίγα λεπτά. Εντοπίσαμε μερικά από αυτά και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.
QR Codes παν-άσχημα
Έχουν γραφτεί πολλά για τα QR Codes, αν είναι χρήσιμα ή όχι, πως τα χρησιμοποιούμε, πως φτιάχνονται, τι είναι καλό να κρύβουν, πως τα διαβάζουμε, για τις δυνατότητες, τις προοπτικές, την εξέλιξη, την θέση τους στο ψηφιακό και φυσικό περιβάλλον, την άσκοπη χρήση τους, τα καλά τους, τα κακά τους, την ασχήμια τους. Στο τελευταίο, το θέμα της ασχήμιας έχει βαλθεί να λύσει το site QRhacker.com με 6 απλά και γρήγορα βήματα.
Το Drinkify συνδυάζει την μουσική με το ποτό σου!
Ένα web application που πολύς κόσμος θα αγαπήσει είναι το Drinkify. Αν είσαι σε ηλικία 18+ και αποφασίσεις να ακούσεις μουσική πίνοντας αλκοόλ, το Drinkify θα σου προτείνει με ποιο ποτό να το συνδυάσεις. Συνήθως είμαστε πιστοί στις επιλογές μας όσον αφορά το ποτό που πίνουμε, όποια μουσική και αν ακούμε, όπου και αν πάμε. Ακούμε Rock, pop, jazz, electro, RnB, Hip-Hop, Alternative, καλλιτέχνες γνωστούς, πετυχημένους, περιθωριοποιημένους, παράξενους, εμπορικούς, ιδιαίτερους ή αφόρητα βαρετούς κρατώντας συγκεκριμένο ποτό. Δεν σκεφτόμαστε ποτέ ποια θα ήταν η ιδανική επιλογή ποτού για να ακούσουμε συγκεκριμένη μουσική, συγκεκριμένο καλλιτέχνη ή τραγούδι. Το Drinkify αλλάζει αυτή την συνήθεια, δίνοντας ιδιαίτερες μουσικο-ποτο-προτάσεις.
1.000.000 λόγοι για να πιστέψεις!
Πλησιάζουν Χριστούγεννα, μια περίοδος χαρούμενη, πολυ-ξοδεμένη, με φώτα, δώρα, τρέξιμο, φασαρία, ξεκούραση, σπάταλη και γεμάτη μαγεία. Την τελευταία λέξη, την μαγεία, πολλές φορές την ξεχνάμε, δεν πιστεύουμε σε αυτή ή την προσπερνάμε. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά το κατάστημα Macy's που με την βοήθεια της τεχνολογίας Augmented Reality, έχει βαλθεί να σου δώσει εκατομμύρια λόγους για να πιστέψεις. Τα κατάφερε!
Who’s your Santa είπαμε;
Τα δώρα είναι ξεχωριστά, αλλά στην όψη ουσιαστικά είναι όλα ίδια, ένα κουτί, ένα περιτύλιγμα και μια κάρτα. Το ίδιο και οι ευχές, είναι μοναδικές αλλά όλες γραμμένες σε μια κάρτα που φυλάγεται, πετάγεται ή διαβάζεται μηχανικά. Το κατάστημα JC Penney για να αποφύγει τα πιο πάνω βρήκε μια έξυπνη ιδέα: συνδύασε QR Codes , δώρα και ευχές.
Ένα application φέρνει τα πάνω-κάτω!
Ναι, έχει δει το μάτι μου τα τουριστικά λεωφορεία που πάνε tour μέσα στην πόλη κάνοντας μικρές ξεναγήσεις. Μπαίνεις, πληρώνεις, περιμένεις, στριμώχνεσαι με ένα σωρό άλλους περίεργους τύπους και πας όπου σε πάνε, σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διαδρομή. Το smart application με όνομα Tram Sightseeing φέρνει τα πάνω κάτω στον κόσμο της ξενάγησης.
Disney + Augmented Reality = Μαγεία!
Χόρεψε με τον Mickey Mouse, φόρεσε το γοβάκι στην Cinderella, βγάλε φωτογραφία με τον Donald Duck, παίξε ξύλο με τον Captain Hook, βρίσε την Cruella de Vil! Η Walt Disney ξέρει τι εστί μαγεία και το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο: Augmented Reality! To Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε, ένα μέρος της Walt Disney μαζί με τους ήρωες της έγιναν εικονική πραγματικότητα, μεταφέρθηκαν στην Νέα Υόρκη και έκαναν το κοινό να δει αυτό που δεν βλέπετε προσφέροντάς του μια μοναδική εμπειρία.
ΑR, Energy Drink και το τρελό αποτέλεσμα!
Μουσικοί, 7 τραγουδιστές, ένας application developer, σχεδιαστές, διαφημιστές, 7 νέα μπουκάλια limited edition Lucozade, Augmented Reality, πολλή δουλειά και πολλή τρέλα φτιάχνουν ένα φανταστικό αποτέλεσμα! Το λανσάρισμα των 7 μπουκαλιών Lucozade είναι κάτι περισσότερο από δημιουργικό, με μεγάλη δόση μουσικής και τέχνης.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)